Briuats d'atmella
Ingredients
Pel farcit
200 grams d'ametlla
80 grams de sucre
1 cullerada sopera de mantega
4 cullerades soperes d'aigua de flor de taronger
1 culleradeta de cafè de canyella (mòlta)
1/2 culleradeta de cafè de mastic o goma aràbiga (meska horra) (facultatiu)
Per fer els briouats
8 fulles de Brick o ouarka
Uns 75 grams de mantega
Un ou batut o be un grapadet de farina dissolta en un dit d'aigua.
Oli de girasol
Uns 200 grams de mel
1 cullerada sopera d'aigua de flor de taronger
Per decorar
Un grapadet de llavors de sèsam
Preparació
Agafem l'ametlla sencera, i la bulliren durant un parell de minuts per tal d'estovar-ne la pell. L'escorrem, reservem en una bossa de plàstic i la pell sortirà sola. Deixem assecar bé l'ametlla abans de triturar-la ben fina.
Fonem la cullerada de mantega i barregem els ingredients del farcit fins a aconseguir una massa compacte. Formem boletes de la mida d'una nou petita i reservem. Aquest pas el podem fer el dia abans, nomes caldrà guardar la massa a la nevera tapada amb un film alimentari.
Escalfem la mantega i pintem una fulla de brick. Hem de tenir cura en tapar la resta de brick amb un plàstic, sino s'assecarien i no les podries utilitzar.
Per aconseguir uns briouats petits i ben presentats, cal fer tries llargues i primes de fulles de brick. Comencem partint-lo per la meitat.
I tornem a dividir en tires d'uns cinc centimetres (uns tres dits d'ample). L'ultima tira es mes ample, podriem llençar el sobrant pero si ho dobleguem cap endins ens quedarà de la mateixa mida que les altres i aprofitarem la totalitat de la fulla de brick.
Posem una boleta de massa en un extrem de la tira. L'aixafem lleugerament i dobleguem en forma de triangle l'extrem de la fulla. El dobleguem sobre si mateix fins a acabar la tira.
Per segellar el triangle, pintem amb ou batut o be amb una barreja espessa de farina dissolta en un dit d'aigua. Pintem i reservem els briouats, tapats amb un plàstic fins a acabar la massa.
Escalfem abundant oli de girasol i fregim els briouats. Al mateix temps que fregim els bricks, escalfem la mel amb la cullerada d'aigua de flor de taronger, i la deixem amb el foc al minim perque estigui ben líquida. Submergim els briouats a la mel conforme els anem traient de la paella.
Deixem els briouats sobre un colador uns minuts per tal que escorrin l'excès de mel. Decorem amb les llavors de sèsam o be els deixem naturals.
Guardem els briouats en un recipient hermètic, on ens duraran fins a un mes. També els podem congelar uns quatre mesos sense problemes.
Ingredients
Pel farcit
200 grams d'ametlla
80 grams de sucre
1 cullerada sopera de mantega
4 cullerades soperes d'aigua de flor de taronger
1 culleradeta de cafè de canyella (mòlta)
1/2 culleradeta de cafè de mastic o goma aràbiga (meska horra) (facultatiu)
Per fer els briouats
8 fulles de Brick o ouarka
Uns 75 grams de mantega
Un ou batut o be un grapadet de farina dissolta en un dit d'aigua.
Oli de girasol
Uns 200 grams de mel
1 cullerada sopera d'aigua de flor de taronger
Per decorar
Un grapadet de llavors de sèsam
Preparació
Agafem l'ametlla sencera, i la bulliren durant un parell de minuts per tal d'estovar-ne la pell. L'escorrem, reservem en una bossa de plàstic i la pell sortirà sola. Deixem assecar bé l'ametlla abans de triturar-la ben fina.
Fonem la cullerada de mantega i barregem els ingredients del farcit fins a aconseguir una massa compacte. Formem boletes de la mida d'una nou petita i reservem. Aquest pas el podem fer el dia abans, nomes caldrà guardar la massa a la nevera tapada amb un film alimentari.
Escalfem la mantega i pintem una fulla de brick. Hem de tenir cura en tapar la resta de brick amb un plàstic, sino s'assecarien i no les podries utilitzar.
Per aconseguir uns briouats petits i ben presentats, cal fer tries llargues i primes de fulles de brick. Comencem partint-lo per la meitat.
I tornem a dividir en tires d'uns cinc centimetres (uns tres dits d'ample). L'ultima tira es mes ample, podriem llençar el sobrant pero si ho dobleguem cap endins ens quedarà de la mateixa mida que les altres i aprofitarem la totalitat de la fulla de brick.
Posem una boleta de massa en un extrem de la tira. L'aixafem lleugerament i dobleguem en forma de triangle l'extrem de la fulla. El dobleguem sobre si mateix fins a acabar la tira.
Per segellar el triangle, pintem amb ou batut o be amb una barreja espessa de farina dissolta en un dit d'aigua. Pintem i reservem els briouats, tapats amb un plàstic fins a acabar la massa.
Escalfem abundant oli de girasol i fregim els briouats. Al mateix temps que fregim els bricks, escalfem la mel amb la cullerada d'aigua de flor de taronger, i la deixem amb el foc al minim perque estigui ben líquida. Submergim els briouats a la mel conforme els anem traient de la paella.
Deixem els briouats sobre un colador uns minuts per tal que escorrin l'excès de mel. Decorem amb les llavors de sèsam o be els deixem naturals.
Guardem els briouats en un recipient hermètic, on ens duraran fins a un mes. També els podem congelar uns quatre mesos sense problemes.
BON PROFIT!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada